mercedes-W211-air-spring

Монтаж задна възглавница Мерцедес Е класа W211 / W212

Ние от Smatic смеем да твърдим, че може би имаме най-голям опит в монтирането на задна въздушна възглавница за Mercedes E class W211 / CLS W219 и Mercedes E-class W212 / CLS W218
Не искаме да подценяваме колегите от различни сервизи, но това е дейността, в която сме специализирани. Както някои са специализирани в ремонт на турбо или диагноза за DPF, така ние сме наясно с монтажа на въздушни възглавници. Бихме казали, че клипа е насочен главно към колеги от бранша, но разбира се и към крайни клиенти, които имат желание да се пробват в демонтаж/монтажа, макар че ги съветваме да се доверят на професионалисти, защото сме сигурни, че тази въздушна възглавница в домашни условия би била цяло приключение. Сервиз Smatic извършва услуги по монтаж/демонтаж на въздушни възглавници срещу допълнително заплащане от цената на продаваните продукти.

Решихме да създадем този клип по 2 причини:

1-вата е въпросите, които получаваме от колеги как точно се монтира вече рециклираната от нас въздушна възглавница
2-рата причина е грешният монтаж, които води до счупване на основите или протъркване на самата гума на задната въздушна възглавница за не повече от 2-3дни след монтажа. Това води до допълнителни разходи, които не са малки.

В клипа ясно показваме последователноста за демонтаж на въздушната възглавница – от къде трябва да се започне и как да се свали. След това ще видите как се монтира стъпка по стъпка. Обяснили сме всички случай – Монтаж с използване на специален уред предоставян от Mercedes/Bilstein, с използване на Mercedes Star Diag и монтаж без използването на спициализирани инструменти. Smatic извършва рециклирането на въздушните възглавници и ги предоставя на своите клиенти готови за монтаж – вие не трябва да правите нищо друго освен да ги монтирате на автомобила. За демонстрацията в клипа сме използвали Мерцедес Е класа W211 седан. По същия начин се демонтира/монтира и задна въздушна възглавница на Mercedes CLS w219 и задна въздушна възглавница за Мерцедес Е класа W212 или CLS W218. Дори при вторите 2 модела е в пъти по-лесно, защото задната въздушна възглавница влиза плътно в носача, в доланата си част, без да има какъвто и да бъде винт, а отгоре отново е на щипка. Трябва много внимателно да улучите мястото за щипката в самата горна основа на въздушната възглавница. Ако не уцелите щипката да бъде точно в дупката, въздушната възглавница ще се надуе, ще застане на криво и горната основа няма да опре плътно в купето на автомобила, а ще опре на щипката – под щипката има метален шиш, който ще пробие основата на въздушната възглавница за не повече от 50км.

Второто важно нещо и за двата модела е, че резбите за завиване на тръбите за въздух са пластмасови и трябва да ги завиете много точно месинговия щуцер, защото в противен случай ще развалите резбата. Друго много важно нещо е НИКОГА не надувайте възглавницата, за да си я разпънете, защото ви е къса/прекалено сгъната/. Направите ли това, то ще доведе до последващо изкривяване на възглавницата и нейното протъркване в много кратки срокове. Препоръчваме както сме ви я дали, така трябва да я сложите.

Задните въздушни възглавници за Mercedes Eclass E211 CLS W219 имат букса. Те са с вграден електрически клапан вътре. При монтаж я сложете точно, като трябва да чуете щракване на щипката, за да не ви се появи след това, грешка на таблото Airmatic Visit Workshop. Ако случайно не сте щракнали буксата или сте изкривили някое от нейните крачете ще ви светне грешка Y53/1 Y53/2 – 5335  valve unit rear left / right strut.

При задни въздушни възглавници Mercedes W212 и W218 много често външните маншони са скъсани в долната си част, там където влизат в носача. Бихме казали, че това не е проблем и не трябва да се притеснявате. Ние даваме гаранция, че нашите възглавници не биха се повлияли от това. За педантичните си клиенти, S matic, предлага алтернативни предпазни маншони за въздушни възглавници, които можете да закупите отделно.