Съвсем скоро, Ес Матик, извърши не само рециклиране на задна въздушна възглавница на BMW X5, а и ремонт на пластмасовата й основа. Клиентът беше карал дълго време със спукана възглавница и в резултат на това беше счупил самата долна, пластмасова основа /снимка 1/. Ако бяхме сменили само гумата, без да поправим основата, съвсем скоро клиентът щеше да бъде отново със спукана възглавница. Да, разбира се той ще ни я върне, защото ние предоставяме 12м гаранция за нашата работа, но щеше да се сблъска с неудобството да остане без кола още един ден. Другият въпрос: А ако това се случи на път?

BMW рециклиране на задна въздушна

Рециклиране и ремонт на задна въздушна възглавница за BMW X5

Бяхме задължени не само да рециклираме самата възглавница, но и да я отремонтираме. Фирмата разполага с всички нужни материали за отстраняването на този проблем. На снимката по-долу ще видите резултата преди и след. Също така ще се уверите, че СМЕНЯМЕ изцяло гумата, не я вулканизираме/лепим/, защото в България има и такива сервизи, които лепят. На снимката сме показали, как отвертка преминава през старата спукана възглавница. Няма как тя да бъде залепена и да издържа натоварването, на което е подложена. Все пак не забравяйте, че въздушната възглавница играе ролята на пружина.
Срокът за рециклирането се удължи с един ден, но пък резултата е напълно здрава задна въздушна възглавница за BMW X5 E53. Ние от Ес Матик бихме казали, че тя не отстъпва с нищо по качество и здравина на нова такава.