Грешка Valves Level Control System Mechanical Failure – VCDS 02645

Грешка Solenoids for Level Control System Mechanical malfunction – VAS 5054

При този вид грешка е много важно да прочетете вторият и третият ред от самата нея. Обикновенно вторият ред е –003 - Mechanical FailureИзключително популярна грешка при моделите Audi Q7 преди и след фейслифта, VW Touareg и Audi A6 4F C6. Много от колегите си я превеждат “ Клапаните на системата за въздушно окачване“ и съответно се замислят, че единствените електрически клапани са в разпределителя и бързо поставят дигноза – Разпределител. За жалост – грешно предположение

На нас от Smatic ни отне много време и пари да разберем при кой модел какво трябва да се направи, за да отстраним проблема и клиента да е похарчил най-малко средства. Много колеги включително и официалните сервизи ще ви кажат, че трябва да се подменят месинговите клапани, компресора и разпределителя.  По този начин найстина ще си решите проблема, но е несериозно за похарчите пари колкото 30% от стойноста на колата. За да знаете съдържанието на грешката се нуждаете задължително от диагностика, защото до преди това единственото нещо, което се появява на таблото е жълтата количка за окачването и управлението му на MMI дисплея става във сиво, което ще рече, че не може да местите различните режими. Жълтата количка в някой случай свети постоянн, в други мига.

Valves for Level Control System mechanical failure при  Audi Q7 без значение дали е преди/ след фейслифта в 90% от случайте означава, че трябва да подмените компресора с чисто НОВ за въздушно окачване. В другите 10% от случайте ще трябва да подмените 2-та задни месингови клапана на въздушните възглавници поради факта, че са блокирали и вашата задница седи много високо, спрямо предницата. Единствената разлика е че при Facelift модела след появяване на жълтата количка на таблото за въздушно окачване светва грешка и за гумите – TPMS сензора. Светната ли ви тези 2 лампички ще трябва да посетите нашият сервиз за смяна на компресор или месингови клапани. Само на място може да кажем какво трябва да се направи.

Грешката Valves for level Control System при Audi A6 4F C6 – тук обикновенно първо се пристъпва към правилно калибриране на автомобила. Много колеги не го правят правилно или сменят части по окачването без последващо калибриране. Моля ви се разберете, че датчиците за ниво са захванати за носачите и ако ги сменяте в 90% от случайте се нуждаете от ново калибриране на нивото. Това е първата стъпка, която се прави ако ви светва жълтата количка на дисплея. При този модел обикновенно няма точна зависимост кога се появява тази грешка. По наши наблюдения в повечето случай светва, когато в процес на ускорение рязко натиснете спирачка.
Ако след калибриране грешката за Mechanical Failure продължава да свети трябва да се подмени разпределителя и след това компресора за въздушно окачване. Разбира се правилната диагноза и последователност може да дадем след преглед на вашият автомобил.

Valves for level Control System – Mechanical Failure грешка при VW Touareg 7L. Тук само при този модел може да имате и друга грешка 01772 Signal from Level Control Pressure Sensor / G291/ – Implausible Signal – грешка, която вбесява собствениците на този модел автомобили, защото появи ли се изчешва командването на въздушното окачване. Трябва да знаете, че може да пробвате с рециклиране на компресора за окачването, но в 90% от случайте се нуждаете от нов компресор. Ако си задавате въпроса колата как разбира, че компресора е нов или стар при случай, че има една букса с плюс и минус. Според TCB – бюлетина на VW AG се казва, че в модула му е зададена стойност за съпротивление на електромотора и по този начин се засича, дали той е нов или вече използван.

Това са трите автомобила, при който се засича горе описаната грешка, която бихме казали, че е най-сложната за разчитане и поставяне на диагноза от всички колеги автомеханици. Надяваме се с тази статия да сме внесли яснота и да сте разбрави какво трябва да правите.
Smatic прави всички опити за наша сметка и дори да сме ви взели пари за подмяна на определен компонент, след който продължава да свети грешката ще ви приспаднем похарчените вече пари, за да сменим следващият.
Относно нови компресори може да разгледате нашият Онлайн Магазин за въздушно окачване