Тест на амортисьори София – професионална тресачка

SMATIC към този момент е единствената фирма в София с истинска „тресачка за амортисьори“, която прави тест ЕДИНСТВЕНО и САМО на амортисьора. Поясняваме, че нашата машина тества самият амортисьор по начин, по който се тестват амортисьорите в заводски условия преди да слезнат от поточната линия. При закупуването на машината е включено обучение на място във фабрика, за да се видят и симулират различни ситуации и графики. Ето защо може да разчитате на компетентна и професионално извършена услуга от нашия екип. Обикновенно нашата машината се използва за гаранционни амортисьори, за да може да се докаже дали той чука или не докато е в гаранция. Дали е прав клиента или магазина. Голям брой от магазините използват нашата машина да извади графика за определен амортисьор, за който имат съмнение дали тропа/чука или не.

Как работи нашата машина за амортисьори?

Тресачката за амортисьори извършва динамометричен тест на амортисьор, симулирайки различни ситуации и натовареност на пътя. Машината регистрира с  изключителна точност и прецизност какво е състоянието на амортисьора – колко е изпуснал, кога работи и кога не. Има амортисьори, които работят правилно при по-малка натовареност, а при по-голяма – не. В подобна ситуация  едно обикновено тестово кръгче на автомобила няма да свърши работа. Тестера дава точна информация дали Вашият амортисьор тропа/чука, дали е изпуснал. Ако имате потропване в окачването и не знаете от къде идва, тресачката за амортисьори в Ес Матик София е решението. Ще получите точен отговор дали амортисьорът тропа при ниска, висока или постоянна скорост или натовареност. Тресачката стартира тест на амортисьор с 20 оборота в минута и достига до 180 оборота.

Каква информация получавате след тест на амортисьор с тресачка

След всеки тест на амортисьор получавате разпечатка или снимка на Вашият мобилен телефон с детайли за състоянието на амортисьора. По-горе виждате снимка, в която има линии с различни цветове. Това показва как се държи амортисьора спрямо оборотите.  Допълнително получавате информария за силата, която има амортисьора в двете посоки – когато стеблото слиза надолу /Bound/ и когато се разгъва максимално нагоре /Rebound/. От тези стойности разбирате колко е твърд и устойчив аморитисьора – съответно вашият автомобил.

Тест на амортисьор с електронно регулиране /ADS/ CDC/

Нашата тресачка е единствената, която може да прави тест на амортисьор с електронно регулиране (при автомобили, които имат бутон Sport/Comfort вътре на таблото). Това са амортисьори с електромагнитен клапан, които чрез подаване на ток сменят твърдоста си. Тресачката за амортисьори първо тества аморитсьора без ток – режим Sport. След това подава напрежение и индикира как работи  на режим Comfort. Този тест няма как да бъде направен с нито една друга машина.

Тест само и единствено на демонтиран амортисьор

tresachka-amortisiori

Както виждате от снимката отстрани нашият тестер /тресачка за амортисьори/  прави тест само на амортисьор – без върху него да има  монтирани тампони макферсон, лагер, пружини, носачи и много други компоненти от окачването на един автомобил. Нашият метод за тестване е по-сложен, по-скъп и отнема много повече време от обикновената тресачка, но е в пъти по-надежден. Той дава 90% яснота за състоянието на амортисьора. Това не е така при обикновените тестери, които просто дават насока къде бихте могли да търсите проблема. С всички други тресачки е невъзможен тест на електрически амортисьор. Там тестера реално е под гумата и няма никаква електрическа връзка с амортисьора.