Тропане амортисьори Mercedes Eclass W212 / CLS W218

Smatic е първата фирма в България, която успешно рециклира тропащи амортисьори на така наречената „по-новата“ Mercedes E-class, а именно модела W212 и разбира се спортната версия CLS W218, която традиционно използва шасито на „E-класата“.  Купето се произвежда между 2010-2016г. Дълго време нямаше адекватно решение относно тропането на предните амортисьори на Мерцедес Екласа и CLS. След обмяна на опит с колеги от Полша, Украйна и Дубай съвместно стигнахме до решение на проблема  – премахване на влудяващото тропане, както за автомобили със задно задвижване, така и при 4matic моделите.

Задни амортисьори Мерцедес W212 Екласа и CLS W218 се рециклират успешно отдавна. Те са констроирани да работят отделно от въздушната възглавница и с електрически клапан отстрани. Тропането отзад на този модел в 85% от случайте, е в амортисьора. Колите все още са нови и другите възможни неща не са се износили до такава степен.

zadni-amortisiori-eclass-w212

Не се връзвайте на стандартните думи – „Ще започнем с…..“
Smatic разполага с автосервиз и ако се възползвате от него бихме Ви казали със сигурност дали Вашият автомобил тропа от амортисьора, защото ще сложим друг рециклиран и ще тестваме колата с него. По този начин разбираме дали тропането е от амортисьора или не, а вие не заплащате за ненужно сменени части. Ако проблемът се окаже друг, макар че тази вероятност е малка, ще търсим до неговото разрешаване.

Предни амортисьори  Мерцедес W212 Екласа и CLS W218 комлект с въздушна възглавница

За разлика от задните амортисьори, които са еднакви, при тези амортисьори има разлика дали колата Ви е със задно задвижване или 4matic. Това е така заради полуоските. По-често е тропането на предни амортисьори Мерцедес Eclass W212 CLS W218 4matic. При този модел има 2 основно тропащи компонента – предните носачи и амортисьорите. Тропането при тях е без да преувеличаваме по равен път, а ако попаднете в серия от неравности имате чувство, че предницата ще изпадне. Вероятноста да са биалетките е много малка, в 80% от случайте тропат амортисьорите. Ние от Smatic можем да рециклираме предни амортисьори Mercedes E-class CLS успешно. Смеем да твърдим, че след нашата намеса тропането изчезва и вече е тествана на не малък брой автомобили. Окачването на този модел W212 и W218 е разработка на MONROE и е доста сложно. От Mercedes си признават, че това е и била целта, но е голяма грешка и при Mercedes W213 то е значително по-просто. За колегите от бранша ще кажем, че предлагаме услугата отстраняване тропане амортисьори Mercedes Eclass W212 / CLS W218, самото рециклиране, а не продаваме компонентите за този вид ремонт. Моля да имате предвид ( въпреки спекулирането на колеги с тестови машини), че е желателно първоначалният тест на амортисьора да стане докато е на колата и Ви препоръчваме да докарате автомобила си в нашия сервизен център и ние да поемем отговорността за диагнозата, а именно дали тропането идва от преден амортисьор или от някой от долните носачи. В редки случай тези модели коли страдат от рейка. Е тогава ще Ви кажем, че няма как да ви отстраним проблема.

predni-amortisiori-mercedes-w212

Ако имате нужда от рециклиране на предна въздушна възглавница Mercedes E-class W212 CLS W218 може да проверите цените ТУК.