Цялостен ремонт на въздушно окачване, което тропа, сее, скърца и други симптоми

Ние от Smatic може смело да твърдим, че при колите с въздушно окачване има специфични знания, които сме придобили от нашата дългогодишна практика. Все пак ние сме първата фирма за въздушно окачване, която  има собствен автосервиз. С отварянето на сервиза се занимаваме както със самото рециклиране на въздушни възглавници, така и с отстраняване на тропане и скърцане при колите с въздушно окачване. Може да се похвалим, че при нас работят едни и същи кадри, което гарантира за знанията, които са придобили и продължават да ги използват за разрешаването на проблеми по колите на нашите клиенти.

 

 

Защо казваме, че окачването на колите с въздушни възглавници е специфично?

Това е така, защото обикновено налягането във въздушните възглавници е голямо и то образува едно напрежение в носачите, шенкелите и другите му части. Голяма част от автосервизите в България не могат да спаднат въздушната възглавница, за да проверят всички компоненти без напрежението, което тя създава. Разбира се това не означава, че те са некомпетентни. Просто в 70% от случайте е нужна тясно специализирана техника, с която те не разполагат, а нашата работа е само това – ремонт на въздушно окачване.
Друго голямо предимство, което имаме  е че ние сами, в нашето производство, рециклираме въздушни възглавници, въздушни амортисьори за тропане и компресори за въздушно окачване, което ни задължава да имаме всякаква техника за тяхното тестване. Ние разполагаме с готови, рециклирани от описаните по-горе компоненти и можем да ги заменим с вашите, с цел проба и да разберем къде точно е проблема. Да дадем гаранция за неготово отстраняване.
По този начин ние сме сигурни, че  ще остраним проблема без съмнение.

Преимуществото да имаме всичко налично

Ще изброим една малка част от нещата, които имаме налични, рециклирани или нови с цел замяната им в автомобили, за да разберем къде е проблема без да гадаем:
Амортисьори, шарнири, въздушни възглавници, разпределители, носачи, датчици за ниво, модули и още много други компоненти за почти всички марки и модели  автомобили с въздушно окачване като:
Mercedes Eclass W211, W212
Mercedes Sclass W220, W221, W222
Mercedes GL / ML W164, W166
Audi A8 D3, D4
Audi A6 C6, A6 C5
Audi Q7
VW Touareg
VW Phaeton
BMW X5,
BMW X6

Smatic работи с предварително записване на часове, защото знаем колко е важна за вас колата и няма как да останете без нея в продължение на няколко дни. Ето защо когато си запишете час в 90% от случайте взимате колата си в същия ден. Опитът и наличните авточасти, които имаме с колите на въздушно окачване ни позволява да разрешаваме проблемите в рамките на деня. Бихме искали да ви уверим, че Вие заплащате само износената част, която е за смяна. Не работим на практиката „трябва да започнем от някъде“ или  „започваме с това, защото обикновено там е проблема“  Тези думи са толкова банални, че няма как да ги чуете в един специализиран сервиз за въздушно окачване. Това е все едно в сервиз за телевизори да не могат да разберат дали е изгорял екрана. Ето това е нещото, което отличава Smatic от останалите общопрактикуващи автосервизи. Ние търсим проблема и макар да разглобяваме и сглобяваме за наша сметка, накрая намираме решението за ремонта на въздушното окачване. Тъй като Smatic има голям набор от наши резервни части, в 80% от случайте, рециклираме въздушни възглавници, въздушни амортисьори или компресори наша собственост и Ви монтираме тях, за да знаем, че проблема ще се отстрани на 100%. Ако той продължи връщаме вашата част и продължаваме със следващата, докато не намерим проблема. Винаги търсим най-рационалното решение т.е. не ви караме да закупите носач от 700лв на някоя УЖ топ фирма, ако същият може да бъде закупен за 150лв, а рециклирането му струва 50лв. Ето в тази ситуация никой не е в състояние да убеди нас и вас клиентите, че подобна огромна разлика е нормална и че производството на едно желязо на едната фирма излиза 5 пъти по-скъпо от това на другата. Като се има предвид, че най-евтина отново е известна – тук просто се плаща за име, маркетинг, реклама и тн, но това е друга тема, която ще засегнем по-подробно в друга статия.

 

Smatic гаранция за ремонт на окачване при автомобили с въздушни възглавници

Smatic предоставя гаранция на свойте клиенти, че проблемът ще бъде отстранен. Гаранция за частите  се предоставя в зависимост от случайте:

  • Ако ние сме ги рециклирали или произвели гаранцията е според нашите условия
  • Ако сме закупили новите части от магазин за авточасти – тогава гаранцията е тази, която предоставя съответният магазин
  • Ако сме използвали колега за рециклиране на компоненти като шарнири или рейка се предоставя тяхната гаранция
  • Ако магазинът не предоставя гаранция, ние предоставяме само за правилно извършване на услугата по смяната, но не и за часта

Гаранция за извършвани услуги относно ремонт на въздушно окачване, в това число: рециклиране на въздушни възглавници, тропане и рециклиране на въздушни амортисьори, рециклиране на компресори за въздушно окачване, тропане на предници на автомобили, сеене на задната част на автомобила, смяна на носачи и тампони, стабилизиращи щанги, рециклиране на носачи.

Ние от Smatic бихме приели предизвикателството да се опитаме да решим проблем, който на друго място Ви казват, че просто няма решение.